Ontwikkeling

Ontwikkelingsafdeling Aebi Schmidt

Aebi Schmidt Nederland heeft in Nederland een eigen ontwikkelingsafdeling voor de ontwikkeling van strooi- en sproeimachines. Met disciplines als werktuigbouwkunde, besturingstechniek en softwareontwikkeling wordt er gewerkt aan hoogwaardige projecten. Ook uitgebreide modelstudies maken deel uit van de productoptimalisaties. De duur- en doseerproeven worden uitgevoerd in een eigen testcentrum, met een eigen strooimiddelbank en vloei- en strooistoffen uit de gehele wereld.

Moderne productie

Moderne productie

In de moderne fabriekshal van Aebi Schmidt Nederland in Holten kunnen per jaar ruim 2000 strooimachines op klantspecificatie geproduceerd worden. Hiermee behoort Aebi Schmidt Nederland tot de grootste strooimachine-producenten ter wereld.

Met het geavanceerde productieproces met logistieke noviteiten worden machines en onderdelen onder het kwaliteitsborgingsysteem ISO 9001 geproduceerd. Naast veilige arbeidsomstandigheden en kwaliteit spelen ook maatschappelijke verantwoordelijkheid en milieu een belangrijke rol. Als organisatie neemt Aebi Schmidt verantwoordelijkheid voor de effecten van haar bedrijfsactiviteiten op mens, milieu en bedrijfsvoering. Onze ISO26000 en ISO 14001 certificering zijn hiervan het bewijs.

De productieplanning verloopt via een geavanceerd ERP-systeem, waarmee het productieproces efficiënt verloopt en optimaal aan klantwensen kan worden voldaan.

Smart Welding Factory Fieldlab

Smart Welding Factory Fieldlab jpg

Het Smart Welding Factory Fieldlab heeft subsidie toegekend gekregen vanuit OP-Oost. Dit is een subsidieprogramma voor bedrijven en kennisinstellingen in Overijssel en Gelderland. Het valt onder het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Het doel van OP-Oost is dat bedrijven meer omzet kunnen halen uit nieuwe producten. Met het project worden de concurrentiekracht en het innovatie vermogen  van de regionale maakindustrie versterkt en wordt er een impuls gegeven aan het beleid van de provincies om Oost Nederland op de kaart te zetten als het centrum in Europa voor onderzoek naar en ontwikkeling van robotlassen.


Aebi Schmidt Nederland b.v. gaat met dit project de efficiency van onze lasrobots verbeteren. Speerpunten tijdens dit project zijn o.a. de verdere uitrol van modulaire opbouw in onze producten, het verhogen van de kwaliteit van het gelaste product, het verminderen van nawerk en het verhogen van de procentuele toortstijd.