04-04-2019

De Aebi Schmidt Groep sluit het boekjaar 2018 succesvol af - en lanceert een nieuwe branding

Aebi Schmidt Group Logos

Frauenfeld, 4 april 2019 - de ASH Groep heet nu de Aebi Schmidt Groep. Het bedrijf opereert sinds maart 2019 onder de nieuwe groepsnaam en met uniforme productlogo's voor de afzonderlijke merken. De nieuwe merkidentiteit benadrukt de ambitieuze groeiplannen die de Aebi Schmidt Groep nastreeft. In het boekjaar 2018 vertoonde de groep een aanzienlijke groei en verhoogde de winstgevendheid met een omzet die steeg tot ruim EUR 400 miljoen.


De Aebi Schmidt Groep sloot het boekjaar 2018 succesvol af en boekte een bemoedigende groei met een verbeterde winstgevendheid. De Groep heeft ook zijn marktpositie verder versterkt door de overname van M-B Companies in juli 2018, de toonaangevende Amerikaanse fabrikant van sneeuwruim- en reinigingsmachines in de luchthavensector.


In 2018 steeg het aantal bestellingen met 20% ten opzichte van het voorgaande jaar, waarvan 9% het gevolg was van organische groei. De omzet van de Groep steeg met 8% tot ruim EUR 400 miljoen. Ook de naverkoopactiviteit heeft zich goed ontwikkeld, met een groei van 5%.


Barend Fruithof, CEO van de Aebi Schmidt Groep: "De Aebi Schmidt Groep heeft een succesvol 2018 gehad en we zijn het lopende jaar ook goed begonnen, wat zeer bemoedigend is. Onze productiefaciliteiten draaien op volle toeren en de marktvraag is goed, vooral in de luchthavensector".


De Aebi Schmidt Groep zal eind april haar jaarverslag 2018 publiceren.


Ambitieuze doelstellingen

Op middellange termijn heeft de Aebi Schmidt Groep zich een aantal ambitieuze doelen gesteld. Ze wil tot de top drie van de bedrijven in Europa behoren in elk van haar vier business areas (winteronderhoud, zomeronderhoud, landbouw en luchthaven) en haar wereldwijde leiderspositie in de luchthavensector verder consolideren. Daarnaast wil het bedrijf marktleider worden op het gebied van aanvullende diensten.


Succesvolle acquisities

De markt wordt steeds meer geconsolideerd en de onderneming draagt daar actief aan bij. Zij zal ook in de toekomst kansen en kansen blijven aangrijpen om geschikte bedrijven over te nemen. Vorig jaar heeft de Aebi Schmidt Groep met de overname van M-B Companies de Noord-Amerikaanse luchthavenmarkt betreden en daarmee haar positie als wereldmarktleider in deze sector verder versterkt.

M-B Companies is al goed geïntegreerd in de Aebi Schmidt Groep. Het grote contract met Beijing Daxing International Airport dat in oktober 2018 werd aangekondigd, is een eerste gezamenlijk succes met M-B Companies. De Aebi Schmidt Groep levert tot juni 2019 diverse reinigingsmachines van Schmidt en M-B Companies aan de nieuwe luchthaven.

Een ander teken van de groeitrend van de Aebi Schmidt Groep is de overname eind maart 2019 van de City Ranger 3500 en City Ranger 3570 van de Deense Nilfisk Groep, inclusief alle bijbehorende rechten. Voor de Aebi Schmidt Groep wordt hiermee een belangrijk gat in de productportfolio gedicht en wordt de productielocatie in Duitsland versterkt.

Dit jaar wil de Aebi Schmidt Groep nog meer groeien en haar winstgevendheid verhogen. De geacquireerde M-B bedrijven zullen hierin een rol spelen. Dit blijkt al in het eerste kwartaal van 2019, dat eindigde met een aanzienlijk hogere groei.


Nieuwe paraplumerk en productlogo's

De Aebi Schmidt Groep is een alliantie van traditionele merken die een leidende positie innemen in hun respectievelijke markten. De merkomgeving, die in de loop der tijd is gegroeid, is echter ingewikkeld en log geworden. Ook de sterke marktpositie die de Aebi Schmidt Groep met haar individuele merken als geheel heeft ontwikkeld, komt niet meer adequaat tot uitdrukking en wil verder consolideren. De merkstructuur is daarom vereenvoudigd en eenduidig. De afzonderlijke productmerken blijven onder de paraplu van de Aebi Schmidt Groep en tonen duidelijk hun verbondenheid met de groep.

De nieuwe merkidentiteit is sinds maart geleidelijk aan uitgerold. Voor klanten en zakenpartners verandert er niets - de organisatiestructuur van de Aebi Schmidt Groep en haar contacten blijven hetzelfde. Meer informatie over de nieuwe merkidentiteit is te vinden op de website van de Aebi Schmidt Groep: https://www.aebi-schmidt.com/en/brands.


CEO Barend Fruithof: "Onze nieuwe merkidentiteit zal onze groeiambities ondersteunen. Het laat zien dat de Aebi Schmidt Groep sterke producten en merken heeft en dat we als groep nog sterker zijn."